Themapagina over WA-direct

Het Verbond van Verzekeraars introduceert een speciale themapagina over de directe verzekering die de WA-verzekering voor auto's moet gaan vervangen.

Het Verbond van Verzekeraars heeft op diens website een speciale themapagina gelanceerd over de directe verzekering. Met als titel WA-direct kunnen verzekeraars en het grote publiek op www.verzekeraars.nl de impact van de invoering van WA-direct in gaan schatten. Daarvoor is ook een handleiding opgenomen met een presentatie en een implementatiedocument.

Met de WA-directverzekering vindt schadeafwikkeling altijd met de eigen verzekeraar plaats. Eventuele discussies over de aansprakelijkheid gaan ook met de eigen verzekeraar plaats vinden.

Er zouden voordelen vanuit klantperspectief aan zitten volgens het Verbond. Echter moet wel afgewacht worden of verzekerden niet veel vaker gefrustreerd zullen raken over de aansprakelijkheidsstandpunten van de eigen verzekeraar.

No claimverlies kan, in plaats van de schuld van de tegenpartij, opeens de schuld van de eigen verzekeraar worden als je het niet met hun aansprakelijkheidsstandpunt eens bent. 

Ook is de vraag wat er bijvoorbeeld gebeurt met rechtsbijstandskosten om discussie met  rechtshulp te kunnen voeren. Deze kosten kan nu bij tegenpartij in rekening gebracht worden, maar of dat ook bij de eigen verzekeraar kan is nog een vraag.  

 

Informatie

  • Schade Particulier, Schade Zakelijk
  • Maandag 27 juli 2020