Premium | FinSourceOne vaktechniek artikelen

Wet verandering koppeling AOW-leeftijd

Dit is een signalering inzake het indienen van een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer.

Op 7 juli 2020 is het wetsvoorstel 'Wet verandering koppeling AOW-leeftijd' (Kamerstuknummer 35.520) bij de Tweede Kamer ingediend.

Deze wet voorziet in een mildere stijging van de AOW-leeftijd ten opzichte van de eerder ingeslagen weg. Dit is een uitwerking van de middels het Pensioenakkoord van 5 juni 2019 gemaakte afspraak dat de AOW-leeftijd vanaf 2020 minder snel zal stijgen.

De vertraagde koppeling van de AOW-leeftijd aan de levensverwachting kan onder andere gevolgen hebben voor bepaalde groepen van lijfrentebezitters. Door de minder snelle stijging van de AOW-leeftijd kan de uiterste ingangsdatum voor een levenslange en tijdelijke oudedagslijfrente namelijk op een vroeger gelegen tijdstip komen te liggen. De lijfrentetermijnen zullen dan eerder moeten ingaan.

Informatie

  • VTVaktechniek
  • Fiscale Aspecten, Civieljuridische Aspecten, Toekomstvoorzieningen, Estate Planning, Flexiblisering werk & pensioen, Ik ga met pensioen, Financieel Gezond & Pensioenplanning, Vermogen, Inkomen, Pensioen, Fiscaal: Wet IB, Fiscaal: Overig, Recht: Overig, Pensioen Algemeen, Pensioen Fiscaal, Pensioen Civiel, Pensioen IB-ondernemer
  • Zaterdag 5 september 2020
Premium | FinsourceOne vaktechniek artikelen

Je eerste 2 Premium vaktechniek artikelen voor deze maand zijn op.

Meer premium artikelen lezen?
Word dan Member!

Bekijk de Memberships