19 V&A’s over uitfasering pensioen in eigen beheer gepubliceerd

Het was geen grap gisteren, integendeel. De uitfasering van pensioen in eigen beheer (PEB) is gisteren officieel ingegaan. Diverse maatregelen inzake het uitfaseren van PEB zijn op 1 april 2017 in werking getreden.

Als het in eigen beheer verzekerde pensioen wordt afgekocht of wordt omgezet in een aanspraak ingevolge een oudedagsverplichting, moet een informatieformulier worden ingevuld en ingediend bij de Belastingdienst. Dit informatieformulier is beschikbaar op belastingdienst.nl.

Op www.belastingdienstpensioensite.nl is onder meer de nodige informatie te vinden over de uitfasering van PEB. Afgelopen vrijdag zijn op die website maar liefst 19 vragen en antwoorden (V&A’s) gepubliceerd over het uitfaseren van PEB gepubliceerd. De V&A’s geven antwoord op diverse praktijkvragen.

Klik voor een chronologisch overzicht van de V&A’s inzake de uitfasering van PEB met de linker muisknop op: overzicht V&A’s uitfasering PEB.

Erik van Toledo
Over Erik

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep [...]

Bekijk profiel