50.000 kinderen meer naar kinderopvang in 2017

Kinderen krijgen en ze goed laten opvangen, soms essentiële zaken voor een financiële planning genoemd. Uit nieuwe cijfers van de belastingdienst en het ministerie van Financiën blijkt dat er in het tweede kwartaal van 2017 736.000 kinderen naar dagopvang, dagopvang en gastouderopvang zijn gegaan. Dat zijn er 56.000 meer dan in dezelfde periode in 2016. De oorzaak ligt in de sterk groeiende economie waardoor met name meer vrouwen zijn gaan werken.

Dat er meer kinderen naar de opvang gaan, komt vooral door de sterk groeiende economie. Daardoor hebben het afgelopen half jaar meer mensen een baan gekregen, onder wie veel vrouwen. Ook zijn er meer opvanglocaties bijgekomen. Wel daalt het aantal gastouders gestaag. In de kabinetsplannen is opgenomen om met ingang van 2019 de Dienst Uitvoering Onderwijs een nieuwe financiering te laten uitvoeren in plaats van kinderopvangtoeslag. Doel is vooral om de kinderopvanginstellingen rechtsreeks te gaan betalen met een inkomensafhankelijke bijdrage.

 

Marco Rijsdijk
Over Marco

Marco Rijsdijk is jurist en fiscalist. Hij is managing partner bij MR legal & tax VoF (legal, tax & compliance consultants, product- en projectmanagement). Samen met het team adviseert, begeleidt, audit en onderhandelt onder andere voor verzekeraars, banken, multinationals, [...]

Bekijk profiel