AFM Leidraad Wet verbeterde premieregeling

image_pdf

Per 1 september 2016 is de ‘Wet verbeterde premieregeling’ in werking getreden. Die wet introduceert voor de deelnemer aan een premie- of kapitaalovereenkomst de mogelijkheid om te kiezen tussen een vastgestelde of een variabele pensioenuitkering.

Naar aanleiding van deze nieuwe wet is de AFM in gesprek getreden met een aantal marktpartijen dat naar verwachting op korte termijn een variabel uitkeringsproduct aan zal bieden. Deze gesprekken hadden als doel om inzicht te krijgen in de producten die zij ontwikkelen, maar ook in de vragen die de wetgeving bij uitvoerders oproept, om zo het toezicht goed te kunnen inrichten. In de gesprekken zijn ook vragen, knelpunten en risico’s besproken. De AFM Leidraad Wet verbeterde premieregeling geeft een antwoord op een aantal van deze vragen en gaat in op enkele risico’s die de AFM ziet.

Bron: AFM Leidraad Wet verbeterde premieregeling.

Gerard van der Toolen
Over Gerard

Gerard van der Toolen verzorgt, namens Stichting Pensioenopleidingen en Advisering voor Ondernemingsraden, opleidingen en ondersteuning van ondernemingsraden bij veranderingen van het verzekerde inkomen. Gerard heeft in meer dan 30 consultancyjaren meer dan 1.000 pensioenregelingen helpen [...]

Bekijk profiel