Premium | FinSourceOne vaktechniek artikelen

Belastingplan 2020 aangenomen door Eerste Kamer

Dit bericht betreft een attentie inzake het zijn aangenomen van het Belastingplan 2020 door de Eerste Kamer.

De Eerste Kamer heeft 17 december 2020 ingestemd met het 'Belastingplan 2020'. Het belastingplan bevat ruim 50 belastingmaatregelen voor burgers en bedrijven.

 

Een van de maatregelen is dat de afrekenverplichting per 31 december 2020 voor zogenoemde hybride saldolijfrenteverzekeringen (deel van premie is aftrekbaar, deel niet) is komen te vervallen. MAAR, de afrekenverplichting voor zuivere saldolijfrenten (premie is helemaal niet aftrekbaar) per 31 december 2020 is onverkort blijven bestaan. Wees daarop alert in het naderende belastingjaar!

 

De afrekenverplichting voor zuivere saldolijfrenten houdt in dat per 31 december 2020 een periodieke uitkering in aanmerking wordt genomen tot het bedrag van de waarde in het economische verkeer van dat saldolijfrenterecht. Deze uitkering vormt inkomen uit werk en woning in box 1 voor zover sprake is van een in genoemde waarde begrepen rentecomponent. Na de fiscale afrekening in box 1 vormt de waarde van het saldolijfrenterecht een bezitting in box 3, voor het eerst per 1 januari 2021.

Premium | FinsourceOne vaktechniek artikelen

Je eerste 2 Premium vaktechniek artikelen voor deze maand zijn op.

Meer premium artikelen lezen?
Word dan Member!

Bekijk de Memberships