Premium | FinSourceOne vaktechniek artikelen

Commissie Borstlap

De verschijningsdatum van het rapport van de Commissie Borstlap is verschoven naar 1 februari 2020.

Hoewel het kabinet gevraagd heeft om de adviezen van de Commissie Borstlap over de veranderingen op de arbeidsmarkt uiterlijk 1 november 2019 op te leveren, heeft de commissie om uitstel gevraagd. De nieuwe opleverdatum van het rapport is 1 februari 2020.

 

Eind vorig jaar heeft het kabinet de Commissie Regulering van werk, onder leiding van Hans Borstlap, ingesteld om te adviseren over de veranderingen op de arbeidsmarkt en de mogelijke gevolgen voor de regelgeving. Het kabinet heeft gevraagd het advies op 1 november 2019 op te leveren.

 

Recentelijk heeft de voorzitter van de commissie, de heer Borstlap de minister van SZW verzocht om uitstel van de opleverdatum van het advies van de Commissie Regulering van werk. Minister Koolmees reageert in zijn brief aan de Kamer als volgt:

 

 ‘Het werk vordert gestaag maar de scope van de adviesaanvraag en complexiteit van de problematiek maakt dat de commissie enige maanden extra nodig heeft voor het voltooien van het advies en het daarbij behorende rapport. De commissie verwacht eind januari het advies in een rapport op te leveren. De minister heeft daarom besloten de opleverdatum van het advies te verschuiven naar 1 februari 2020. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen heeft minister-president Rutte toegezegd kort na het verschijnen van het rapport met een eerste kabinetsreactie te komen. Het kabinet zal in het eerste kwartaal van 2020 reageren op het rapport.’

Premium | FinsourceOne vaktechniek artikelen

Je eerste 2 Premium vaktechniek artikelen voor deze maand zijn op.

Meer premium artikelen lezen?
Word dan Member!

Bekijk de Memberships