Gepensioneerden pleiten voor compensatie

De Koepel van Gepensioneerden, de grootste seniorenorganisatie van Nederland heeft op 23 maart jl. een persbericht gepubliceerd, waarin het kabinet wordt geprezen over de wijze waarop het de coronacrisis heeft aangepakt. Daarbij moeten gepensioneerden niet worden vergeten.    

Er is groot respect voor de compenserende maatregelen ten behoeve van werknemers, ZZP’ers, Mkb’ers en grote bedrijven. Tegelijkertijd vraagt de Koepel ook aandacht voor de gepensioneerden, in het bijzonder als aan het einde van het jaar het nieuwe pensioenstelsel nog niet is uitgewerkt. Voor eventuele kortingen die samenhangen met de coronacrisis zou compensatie geboden moeten worden.

 

Daarom heeft de Koepel Gepensioneerden minister Koolmees van SZW in een brief verzocht om vooraf met de seniorenorganisaties te overleggen over zulke compensatiemaatregelen, alvorens deze in te voeren. Daarnaast vraagt De Koepel Gepensioneerden ook aandacht voor de gepensioneerden die na een succesvolle behandeling tegen het coronavirus nadien nog langdurig of zelfs levenslang extra zorg nodig hebben.