Premium | FinSourceOne vaktechniek artikelen

Kifid 2019-636: Omgebouwde kampeerauto kwalificeert als afgesloten ruimte voertuig

Een consument heeft een doorlopende reisverzekering. Op vakantie in Italië wordt in de auto ingebroken. De achterruit was ingeslagen en groot deel van de bagage was verdwenen en de banden waren lek geprikt. De consument claimt de schade en de verzekeraar wijst de claim af.

De auto van de consument was een tot kampeerauto omgebouwde station met geblindeerde ramen en gordijntjes, zodat de spullen niet zichtbaar waren. De verzekeraar stelt dat ondanks dat de ramen geblindeerd waren, de spullen van buitenaf wel zichtbaar waren.

 

De consument ondersteunt zijn standpunt met een foto, maar de verzekeraar blijft bij het ingenomen standpunt. Doorat de auto is omgebouwd tot kampeerauto is geen sprake meer van een afgesloten. Bovendien zou de aanwezigheid van de gordijnen mogelijk de aandacht van dieven kunnen trekken dat er iets te halen is.

 

Volgens de Geschillencommissie is aan de eisen uit de verzekeringsvoorwaarden voldaan. De ruimte was afgesloten en de spullen waren niet zichtbaar, zodat de consument recht op dekking en wijst de claim toe. 

Premium | FinsourceOne vaktechniek artikelen

Je eerste 2 Premium vaktechniek artikelen voor deze maand zijn op.

Meer premium artikelen lezen?
Word dan Member!

Bekijk de Memberships