Premium | FinSourceOne vaktechniek artikelen

Kifid 2019-776: Uitleg reikwijdte zorgplicht adviseur bij verzakking riolering

Een consument heeft een woonhuisverzekering afgesloten bij een verzekeraar. De consument heeft de woning in de verkoop gezet. Op een gegeven wordt vanwege stankoverlast geconstateerd dat de in kruipruimte van de woning rioolvuil lag. Bij nader onderzoek bleek dit afkomstig te zijn van het riool van de buren als gevolg van een verzakking.

De consument heeft zich tot de Adviseur gewend, die de consument heeft geïnformeerd en geadviseerd over de verdere afhandeling van de schade. De consument is echter niet tevreden met het optreden van de adviseur. Zo zou de adviseur de stankoverlast niet hebben gemeld bij de opstalverzekeraar en de consument niet goed hebben begeleid omdat niet werd geadviseerd een expert in te schakelen.

De Geschillencommissie stelt vast dat beide klachten ongegrond zijn. De adviseur heeft de opstalverzekeraar wel op de hoogte gebracht van de schade. Bovendien werd vastgesteld dat de schade niet onder de dekking viel. Hiermee hield de zorgplicht van de adviseur op. Vervolgens heeft de adviseur nog onverplicht enige bijstand verleend door de consument te informeren over de gebruikelijk te ondernemen acties in dit soort situaties.

Premium | FinsourceOne vaktechniek artikelen

Je eerste 2 Premium vaktechniek artikelen voor deze maand zijn op.

Meer premium artikelen lezen?
Word dan Member!

Bekijk de Memberships