Nieuw verzamelbesluit pensioenen

image_pdf

Het nieuwe besluit is aangepast aan de werkkostenregeling en aan het vervallen van de stamrechtvrijstelling in de loonbelasting.

Daarnaast is het besluit is aangepast aan de Wet verhoging AOW- en pensioenrichtleeftijd (VAP) en de Wet verlaging maximumopbouw- en premiepercentages pensioen en maximering pensioengevend inkomen (Witteveen 2015). In dat kader is ook de goedkeuring voor het vervroegen van de ingangsdatum van pensioenuitkeringen aangepast.

Ook is een nieuwe goedkeuring inzake het Sociaal Akkoord 2004 opgenomen, alsmede een tijdelijke goedkeuring voor pensioenregelingen met recht op pensioen vanaf het begin van de maand waarin de pensioengerechtigde leeftijd wordt bereikt.

Daarnaast zijn in het nieuwe besluit twee nieuwe aanwijzingen opgenomen. Enerzijds de aanwijzing van pensioenregelingen met premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid in relatie tot de Wet Witteveen 2015, anderzijds de aanwijzing van pensioenregelingen met recht op pensioen tot het einde van de maand van overlijden.

Hans Swagten
Over Hans

Drs. Hans C.G. Swagten CPC is pensioeneconoom en Certified Pension Consultant (CPC). Hij heeft een ruime ervaring in pensioenadvisering en treedt regelmatig als docent op bij verschillende pensioenopleidingen. Daarnaast is hij voorzitter van de Examencommissie van de MPLA van Oysterwyck [...]

Bekijk profiel