Nieuwe uitgiftes cryptocurrencies

image_pdf

Door de succesverhalen en lage rendementen op andere beleggingen gaan steeds meer partijen, ook consumenten, kijken naar cryptocurrencies. Ook neemt het aantal digitale munten in snel tempo toe. De AFM waarschuwt op zijn website voor grote risico’s bij deze Initial Coin Offerings om start ups te financieren. De AFM ziet kwetsbaarheid voor misleiding, bedrog en manipulatie. De huidige hype kan investeerders verblinden voor de risico’s. De AFM raadt consumenten af om in cryptocurrencies te investeren bij Initial Coin Offerings.

De waarschuwing van de AFM is an sich logisch, wel komt bijna de vraag op of het zo generiek afraden nu gepast is. Het is immers eerder aan de consument zelf en eventueel beleggingsadviseur en financieel planner om te bekijken of deze investeringen bij de consument passen.

 

Marco Rijsdijk
Over Marco

Mr. M. Rijsdijk (1973) is Director Product Management Benelux bij Elips Life AG te Amstelveen, waar hij tevens lid is van het Regional Management Team Benelux. Elips Life AG is (her)verzekeraar van pensioen en arbeidsongeschiktheidsdekkingen. Hij studeerde Nederlands en Fiscaal Recht en [...]

Bekijk profiel