Nieuwe versie informatieformulier Belastingdienst voor uitfasering PEB

image_pdf

Eerder dit jaar, op 30 maart 2017, stelde de Belastingdienst de eerste versie van het informatieformulier voor uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB) online beschikbaar. Dit formulier moet worden ingevuld als de dga zijn PEB wil afkopen of omzetten.

De Belastingdienst heeft de eerste versie van het informatieformulier aangepast op grond van zijn bevindingen bij het verwerken van de binnengekomen formulieren en de reacties van belastingplichtigen en hun adviseurs.

In de nieuwe versie hoeven een aantal commerciële (balans)waarden niet meer te worden ingevuld. Bij het verwerken van de informatieformulieren die al eerder werden ingestuurd, zal de Belastingdienst niet meer naar deze waarden kijken. Klik voor meer informatie op het nieuwsitem op belastingdienst.nl.

De nieuwe versie van het informatieformulier is te downloaden door met de linker muisknop te klikken op: herziene versie informatieformulier.

Erik van Toledo
Over Erik

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep [...]

Bekijk profiel