Onterecht brief over afkoop lijfrente ontvangen?

Met de datum van 2 maart 2017 heeft de Belastingdienst brieven verzonden over de afkoop van een lijfrente in 2016. Het onderwerp van de brief is ‘Afkoop lijfrenteverzekering verwerken in uw aangifte’. Heeft u of uw klant ook zo’n brief ontvangen?

En heeft u of heeft uw klant niet in 2016, maar in een eerder jaar de betreffende lijfrente afgekocht? Dan zal u of uw klant voor 2016 een jaaropgave van de bank of verzekeraar gekregen hebben waarin staat dat de betreffende afkoop niet is belast. Mogelijk heeft u of uw klant de verzonden brief dan onterecht ontvangen.

Op de website van de Belastingdienst staat in het verstoringenoverzicht dat de Belastingdienst momenteel uitzoekt welke mensen de brief onterecht hebben ontvangen. De Belastingdienst zoekt uit of de bank of verzekeraar een verkeerde jaaropgave 2016 heeft gedaan. Als dat het geval is, dan ontvangt u of uw klant een nieuwe brief waarin uitleg zal worden gegeven over het vervolg.

Op dit moment hoeft u zelf niets te doen!

Erik van Toledo
Over Erik

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep [...]

Bekijk profiel