Ook werkgevers willen AOW op 66 jaar, maar alleen bij zwaar werk

In een artikel in de Telegraaf van zaterdag 9 maart jl. hebben de vakbondsvoorzitters van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland aangegeven dat mensen met zware beroepen zoals metaalarbeiders, verpleegkundigen, bouwvakkers en vrachtwagenchauffeurs het recht moeten  krijgen op vervroegde AOW met 66 jaar.

Ook in een artikel in het AD van 12 maart jl. roepen de werkgevers op om voor zwaardere beroepen een AOW-leeftijd van 66 jaar in te voeren.

 

Het kabinet zou dit fiscaal moeten faciliteren door voor deze groep werknemers de RVU-heffing bij vroegpensioen af te schaffen en de AOW-premie voor deze groep werknemers te laten vervallen. 

 

De werkgevers willen, net als in Oostenrijk het geval is, een lijst met zware beroepen opstellen die in aanmerking komen voor ‘vervroegde’ pensionering. 

De FNV gaat deze handreiking van de werkgevers niet ver genoeg.

Hans Swagten
Over Hans

Drs. Hans C.G. Swagten CPC is pensioeneconoom en Certified Pension Consultant (CPC). Hij heeft een ruime ervaring in pensioenadvisering en treedt regelmatig als docent op bij verschillende pensioenopleidingen. Daarnaast is hij voorzitter van de Examencommissie van de MPLA van Oysterwyck [...]

Bekijk profiel