Opzegging bankrelatie met Bitcoin-handelaar

image_pdf

Binnen bepaalde grenzen mogen en moeten financiele dienstverleners beoordelen of ze hun dienstverlening nog wel willen of mogen voortzetten van bepaalde relaties. Het is best een moeilijke balans tussen een gedegen customer due dilligence beleid aan de ene kant en de maatschappelijke rol die de financieel dienstverlener speelt goed in te vullen. De Bitcoinhandelaar in kwestie ging ook volgens de rechtbank echter te ver toen hij contant geld accepteerde waarmee de Bitcoins werden aangeschaft.

Op zich een logische uitspraak natuurlijk, omdat dit teveel op zijn minst de indruk van witwasactiviteiten had. Al te enthousiaste facilitering van financiële planning met alternatieve digitale munten is echter dus wel  even oppassen geblazen.


Marco Rijsdijk
Over Marco

Marco Rijsdijk is jurist en fiscalist. Hij is managing partner bij MR legal & tax VoF (legal, tax & compliance consultants, product- en projectmanagement). Samen met het team adviseert, begeleidt, audit en onderhandelt onder andere voor verzekeraars, banken, multinationals, [...]

Bekijk profiel