Pensioen 123 wint innovatieprijs

image_pdf

Met de introductie van de Wet Pensioencommunicatie wordt Pensioen 123 geintroduceerd. Per 2016 moet Pensioen 123 de bestaande startbrief vervangen. De innovatie van Pensioen 123 zit in de gelaagdheid. Op basis van de informatie van Pensioen 1 moet een (beoogd) deelnemer in 5 minuten de belangrijkste kenmerken van de pensioenregeling begrijpen. Pensioen 2 geeft een verdieping daaraan in 30 minuten. Pensioen 3 geeft alle informatie, van pensioenovereenkomst, pensioenreglement tot jaarverslagen.

Commentaar

Elke innovatie bij pensioencommunicatie is zinvol. Tot nu toe is het immers nog niet echt gelukt met begrijpelijke pensioencommunicatie. Naast Pensioen 123 is vooral ook de mogelijkheid – of eigenlijk de eis – van digitale communicatie van belang. Ook de werkgeverschecklist en een up-to-date internetsite dragen bij aan betere pensioencommunicatie. Dat er daarnaast nog veel aandacht aan gegeven moet worden op de werkvloer mag ook duidelijk zijn..

Theo Gommer
Over Theo

Mr. J. Theo Gommer MPLA CCFP (1966) is managing partner bij de &Gommer Pensions Group, bij Gommer & Partners Pensioen Advocaten en bij de Visitatie Commissie Pensioenfondsen. Hij was tot 2018 voorzitter van de Nederlandse Orde van PensioenDeskundigen. Verder is hij actief als [...]

Bekijk profiel