Premium | FinSourceOne vaktechniek artikelen

Premiedifferentiatie WW

Op 1 januari 2020 treden een aantal wijzigingen in de WW in werking.

Op 1 januari 2020 gaan er globaal gezien 4 dingen veranderen. Er komt premiedifferentiatie voor de WW premie naar de aard van de arbeidsovereenkomst in plaats van sectorpremies, er komen 2 premiepercentages voor de WW: een lage WW premie en een hoge WW premie.

 

Bij een schriftelijke arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die niet een oproepovereenkomst is geldt de lage WW premie en op de loonstrook moet door de werkgever vermeld worden welk type arbeidsovereenkomst de werknemer heeft.

 

Werknemersverzekeringen verzekeren werknemers tegen het verlies van inkomen als gevolg van werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid. De werkgever is gehouden de premies werknemersverzekeringen over het loon van zijn werknemers te betalen. Per 1 januari 2020 wijzigt de premie voor de Werkloosheidswet.

 

Op de site van Rijksoverheid is nu een Factsheet te downloaden voor werkgevers. Deze factsheet kan ook gebruikt worden om werknemers te informeren. De WW premie tool geeft informatie over welk percentage voor de werknemer geldt.

Premium | FinsourceOne vaktechniek artikelen

Je eerste 2 Premium vaktechniek artikelen voor deze maand zijn op.

Meer premium artikelen lezen?
Word dan Member!

Bekijk de Memberships