Rekenhulp Lijfrentepremie 2017 online

image_pdf

Gisteren is de Rekenhulp Lijfrentepremie 2017 ‘live’ gegaan en online beschikbaar gesteld op de website van de Belastingdienst. De Rekenhulp Lijfrentepremie is in een nieuw format c.q. “online jasje” gestoken. Dat geldt ook voor de rekenhulp voor het jaar 2016.

Belastingplichtigen hebben nu ruim drie maanden de tijd om hun aftrekruimte voor 2017 te bepalen en te beslissen of ze wel of geen bedragen zullen storten in hun lijfrenteproduct. Dat is een maand langer dan vorig jaar. Klik voor een korte toelichtende tekst op Toelichting op Rekenhulp Lijfrentepremie 2017.

Houd bij het invullen een aantal documenten bij de hand. Om de jaarruimte 2017 te berekenen, hebt u de volgende gegevens nodig:

  • uw aangifte van het vorige jaar;
  • uw inkomensgegevens over het vorige jaar;
  • (als u in loondienst was of zelf vrijwillig pensioenpremies betaalde) de opgaaf van uw factor A in het vorige jaar.

Wilt u uw aftrekruimte voor oudere jaren berekenen, klik dan met de linkermuisknop op de volgende hyperlink: Rekenhulp Lijfrentepremie 2015 en eerder.

Erik van Toledo
Over Erik

Erik van Toledo is werkzaam als fiscaal-technisch medewerker bij de Belastingdienst, regio Amsterdam. Zijn specialismen zijn lijfrenteproducten, kapitaalverzekeringen en bancaire spaarvarianten, en ontslag-/loonstamrechten. Tevens participeert hij in de landelijke Kennisgroep [...]

Bekijk profiel