Premium | FinSourceOne vaktechniek artikelen

Senioren dagvaarden Nederlandse Staat

De Stichting PensioenBehoud en KBO-Brabant hebben met steun van Vereniging van Gepensioneerden Pensioenfonds PGB (VVG-PGB) en Vereniging van Oud Hoogovens Medewerkers (VOHM) de Nederlandse Staat gedagvaard.

Zij zijn van mening dat de Nederlandse pensioenwetgeving in strijd is met Europese regels. Hierdoor worden pensioenen ten onrechte al jaren niet meer geïndexeerd en dreigen er zelfs op korte termijn (weer) kortingen.

 

Het vermogen van alle pensioenfondsen gezamenlijk is de laatste 10 jaar meer dan verdubbeld naar € 1.600 miljard. Pensioenen worden in andere landen wel geïndexeerd, terwijl dat in Nederland al jaren niet meer het geval is. Sterker nog, er wordt zelfs gesproken over kortingen.  

 

Omdat de meeste pensioenen niet gegarandeerd zijn, is het hanteren van die extreem lage rekenrente helemaal niet nodig. De richtlijn en de daaruit voortvloeiende wet- en regelgeving zou daarom niet van toepassing is op de meeste Nederlandse pensioenfondsen.

 

Het woord is aan de rechter.

 

Overigens was in een gezamenlijk persbericht van 19 juli 2019 al aangekondigd dat men in september 2019 zou gaan procederen.

Premium | FinsourceOne vaktechniek artikelen

Je eerste 2 Premium vaktechniek artikelen voor deze maand zijn op.

Meer premium artikelen lezen?
Word dan Member!

Bekijk de Memberships