Verbetering communicatie lijfrenten

image_pdf

De informatie kan nog meer op de klant worden toegesneden, in plaats van iedereen dezelfde brief te sturen. Verder wijzen verzekeraars hun klanten niet altijd voldoende duidelijk op verschillende varianten van dienstverlening, zoals advies van een adviseur of de mogelijkheid om zelf zijn lijfrenteverzekering te regelen. Bovendien viel op dat niet alle verzekeraars duidelijk melden dat men ook bij andere aanbieders terecht kan voor de uitkering van zijn lijfrente.

De verzekeraars uit het onderzoek hebben inmiddels toegezegd door te gaan met het verbeteren van hun informatieverstrekking. De AFM verwacht ook van de overige aanbieders van lijfrenteproducten dat zij hun informatieverstrekking verbeteren. Hierover is de AFM in gesprek met de sector.

 

 

 

Hans Swagten
Over Hans

Drs. Hans C.G. Swagten CPC is pensioeneconoom en Certified Pension Consultant (CPC). Hij heeft een ruime ervaring in pensioenadvisering en treedt regelmatig als docent op bij verschillende pensioenopleidingen. Daarnaast is hij voorzitter van de Examencommissie van de MPLA van Oysterwyck [...]

Bekijk profiel