WOZ-waardevaststelling met school in de buurt

Rechtbank Amsterdam oordeelt dat parkeeroverlast door naar school brengende ouders niet, maar geluidsoverlast van schoolkinderen en eventueel hangjongeren rond school dichtbij woning wel een waardedrukkende factor kan zijn voor WOZ-waardering.

De WOZ-waarderingen houden vaak de gemoederen bezig. Waardering is immers ook afhankelijk van vele factoren. Daar waar bij een verkoop alle waardeverhogende factoren van de woning naar voren worden gebracht, gebeurt bij bezwaren van de vaststelling van de WOZ-waarde het tegenovergestelde. In een uitspraak van Rechtbank Amsterdam is een school in de directe nabijheid van de woning. De rechter vindt de kortdurende parkeeroverlast vanwege brengen en halen geen waardedrukkend argument. Geluidsoverlast en eventueel hangjongeren vindt de rechtbank wel een waardedrukende factor. In deze procedure vindt de rechtbank overigens al wel dat daarmee bij de WOZ-beschikking al voldoende rekening gehouden is.

 

 

Marco Rijsdijk
Over Marco

Marco Rijsdijk is jurist en fiscalist. Hij is managing partner bij MR legal & tax VoF (legal, tax & compliance consultants, product- en projectmanagement). Samen met het team adviseert, begeleidt, audit en onderhandelt onder andere voor verzekeraars, banken, multinationals, [...]

Bekijk profiel